Geef je al een tijd leiding, heb je daar al diverse cursussen en opleidingen voor gevolgd en wil je je kennis en kunde verbreden of verdiepen?

Ben je een succesvol leider en voel je dat het beter kan? Of ben jij iemand die leiding geeft aan een team maar niet de resultaten boekt die je zou willen bereiken? En ben je meer aan het lijden dan leiden?           

Of…….ben je een goede leider en heeft je team moeite met volgen?

Dan is de workshop Leijder! echt iets voor jou.

 

In deze bijzondere en unieke workshop leer je van de ware meesters zelf de essentie van leiding geven en hoe je dat nou echt goed doet. Je gaat leren van honden!

Geerd de Rooij (Kynnect) en Frank van Nimwegen (Caniquest) geven je nieuwe inzichten en praktische handvatten. Samen met hun honden brengen ze je van lijden naar leiden. Gericht op wie je werkelijk wilt zijn en op de resultaten die je echt wilt behalen.

Wat gaan we doen:

Na een korte introductie van workshopleijders en deelnemers gaan we in de ochtend kijken naar de Logische Niveau’s van Bateson. Hier komt een duidelijke scheiding naar voren tussen kunnen en willen.
In de praktijk zien we dat veel tijd en energie gestoken wordt in trainingen en opleidingen zodat het “kunnen” wel goed geregeld is.
Aan de hand van voorbeelden en oefeningen laten we zien, voelen en ervaren wat er kan gebeuren als na het “kunnen” ook het “willen” wordt gestimuleerd.

We gaan onderzoeken welke overtuigingen er zijn ontstaan over leiderschap bij zowel jouw als leijder, als ook bij je team als volgers.

Bij de oefeningen die we doen zullen we onze honden inzetten om zo een snelle, eerlijke en bruikbare feedback te krijgen bij alles wat je voelt, denkt en doet.

In de middag gaan we kennis maken met het nemen van wijze besluiten en het wijs leijden van een team.

Ook hier gaan de honden een belangrijke plaats in nemen als we oefeningen en ervaringen gaan uitwisselen.

Hoe pakken we dit aan?
We beginnen steeds met een theoretische onderbouwing en ervaringen van de wokshopleijders en deelnemers. 
Daarna plaatsen we deze onderbouwing in de praktijk en gaan we dit meteen toepassen in de oefeningen die we doen met onze honden.
De honden fungeren dan als spiegel, metafoor voor jouw team en leermeester. Vooral omdat honden gewend zijn in teams (roedels) te werken en te leven zullen zij een boeiende, eerlijke feedback geven. Geerd en Frank zullen dat rechtstreeks vertalen naar de dagelijkse praktijk van teamleijder.

Wat levert het op?

Aan het einde van de workshop heb je een helder beeld waarom je leidt of lijdt. Je weet welke onderwerpen voor jouw en je team nog aandacht behoeven. En we zijn instaat om afspraken te maken om die behoeftes te vervullen.
Natuurlijk is het ook goed mogelijk dat je concludeert dat je al heel goed leidt, dan maken we graag gebruik van je kennis en expertise om anderen verder te kunnen helpen.

Het is ook heel goed mogelijk dat je na deze workshop nog meer gegadigden kent die met deze kennis en ervaringen in aanraking moeten komen. In dat geval hebben we een gave aanbieding om dat mogelijk en interessant te maken.

 

Locatie, tijdsduur en investering

Wanneer:        Zie agenda

Waar:              Landgoed Bos en Duin, Oude Bosschebaan 1, 5071 RP Udenhout

Investering:     1 dag en € 197,- (inclusief koffie/thee/water & lunch, ex 21% btw)