Hoe ik weet wat ik moet

Ik ben opgegroeid in een op sport gericht gezin. Zowel mijn vader als mijn broer waren echte voetballers. De zaterdagen waren dan ook georganiseerd rond om het voetbalveld. Wie speelde waar en wanneer en we gingen altijd kijken bij het “het Eerste”. Niet gek dat ik ook ben gaan voetballen. Nou ja, ik stond ook op het veld. Mijn positie was “ausputzer” of te wel “laatste man”. 

Ik kan me niet echt herinneren ooit een fantastische wedstrijd gespeeld te hebben. In plaats daarvan weet ik wel dat ik héél graag op Judo wilde. Waarom? Ik heb echt geen enkel idee. Het gevoel zat er gewoon. Ik wist eigenlijk niet eens wat judo nu eigenlijk was. Op een goede dag kwamen vrienden van mijn ouders op bezoek en zij vertelde dat hun zoon Bert op judo zat. Na de enthousiaste verhalen van deze vrienden stelde mijn moeder voor om ook in onze woonplaats, of in elk geval in het grotere dorp in de buurt, ook te zoeken naar een Judoclub. Ik wilde dat echt graag. Zo zijn we bij een Judovereniging terecht gekomen en heb ik heel veel jaren met veel plezier en passie de judosport uitgeoefend. Het heeft mijn leven voor een groot deel gevormd. Ik heb geleerd met te verdedigen met respect voor de tegenstander. Ik heb de liefde van mijn leven er ontmoet en veel andere dierbare vrienden gemaakt.

 

Moraal van dit verhaal voor mij is wel dat ik iets heel graag wilde, echt graag wilde, terwijl ik eigenlijk niet eens wist wat het was. Het gevoel was zó sterk. En uiteindelijk is het een levensbepalende factor gebleken. Terwijl, logischerwijze, het voetballen veel meer voor de hand lag. Mooi dat ik dat ook heb gedaan, maar het “gevoel” was er niet.

 

Inmiddels heb ik een heel leven achter me en ben ik nu druk bezig als coach. Gestart met NLP is nu mijn passie mBIT (ofwel mBraining). En ook dit is op eenzelfde wijze op mijn pad gekomen. Ik wist niet wat het precies was, maar “moest” het doen. Waarschijnlijk heb ik hier een patroon van mij te pakken, ik “voel” gewoon wat ik “moet” doen. 

Mede dankzij mBraining ben ik nu meer en meer instaat om erachter te komen waar mijn hart ligt. En gelukkig ben ik als mBIT coach ook instaat anderen te helpen om uit te vinden waar hún hart ligt.

Ik voel me het meest aangetrokken tot jonge mensen die aan de start van hun carrière staan. Goed opgeleid met veel kennis in hun hoofd, graag help ik hen hun leven en werk in lijn te laten zijn met hun hart. Als gedachten, gevoel én acties in lijn zijn met elkaar kun je gave dingen doen!

Het is elke keer weer gaaf om die wijsheid te zien ontstaan.