Zijn jullie verlicht???

Dat was de vraag die we onlangs van een deelnemer aan een van onze workshops kregen. Ze had ademloos zitten luisteren naar onze uitleg. Hoe wij een groeiproces hebben ontwikkeld om mensen mee te nemen van gewoon goed, naar beter en best. Ze kon zich niet langer inhouden en wilde heel graag weten of wij verlicht waren en of ons leven een aan een schakeling was van successen en fijne gebeurtenissen.

 

Ik kon haar gerust stellen, ook wij zijn maar mensen met onze goede en minder goede dagen. Gelukkig hebben wij wel de mogelijkheden gecreëerd om snel een wijze keuze te maken. Ik heb het geïllustreerd aan de hand van een voorbeeld.

 

Ik loop enthousiast wedstrijden met mijn jonge hond. En om naar de volgende klasse te kunnen promoveren had ik nog twee foutloze rondjes nodig. De laatste wedstrijd voor de tijdelijke lockdown zou me die mogelijkheid verschaffen en vol goede moed toog ik met mijn hond naar het wedstrijd terrein. Ik had er echt zin in en van zenuwen was geen sprake (dacht ik….)

 

Op het wedstrijd terrein aangekomen was het geheel onduidelijk waar we mochten verblijven, mochten we nu wel of geen tentje neer zetten. Mijn irritatie niveau (of waren het toch de zenuwen?)  liep al een beetje op. Tijdens het wachten werd ik al aangesproken door iemand die met me wilde praten en ze begon ons gesprek met “eigenlijk weet ik wel dat ik je dit niet moet vragen, maar ik doe het toch”……. Mijn irritatie niveau (?) liep weer wat verder op.

Toen we uiteindelijk aan de start verschenen was helemaal onduidelijk of en wanneer ik mocht starten (mijn irritatie niveau (!?) was nu op zijn top), toch gestart en………. Het liep op helemaal niets uit. Mijn eerste reactie was “weg hier” (flight) maar gelukkig werd ik er door een paar mensen op aangesproken dat ik hier toch wel mee om moet kunnen gaan.

 

Dat heb ik ook gedaan, mijn rustig wordt routine, samen met mijn hond, in de bus uitgevoerd en vanaf nul begonnen met parcours twee. Resultaat: foutloos en een mooie twee plaats.

 

Moraal van dit verhaal:

Al vóór het eerste parcours voelde ik dat mijn irritatie niveau (of waren het toch de zenuwen) te hoog was. Ondanks die wetenschap verkoos ik het om daarin te blijven, met een nul als resultaat. Had ik ervoor gekozen om daar al mijn “rustig worden” routine te doen dan was het zeker anders gelopen. Ik had die keuze……..

 

En daar gaat het om, wij zijn niet verlicht, wij zijn geen supermensen en ons leven is geen aaneenschakeling van successen en geluk. Nee, alleen wij herkennen in welke staat we ons bevinden en hebben de keuzemogelijkheid én de gereedschappen om daar iets mee te doen.

Zij die het meest flexibel zijn, zijn ook het meest succesvol.

 

Wil jij ook je keuzemogelijkheden uitbreiden? Je eigen staat van zijn kunnen regelen en zo de meest succesvolle jij die je kunt zijn???

We delen graag onze kennis en staan je bij in jouw ontwikkeling. Dat is wat wij als coach doen…